strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Återhämtning

Publicerad 2017-11-21 12:15:21 i Allmänt,

Jag lever idag med en bestående hjärntrötthet efter min stroke. Det är svårt att förklara vad hjärntrötthet innebär. Det är den mentala energin som tar slut. Allt blir svårt. Att tänka, att sitta upp, att gå. All måste ske m.h.a medvetna tankar och när den mentala energin är slut så klarar jag inte av att tänka medvetna tankast. Då är det ofta tex omöjligt att gå. 
 
Detta kan vara obegripligt för någon som inte har upplevt det. Det är t.o.m obegripligt för mig vissa dagar, då jkag inte är hjärntrött. 
 
Idag är jag trött och jag vet om det men ännu har jag inte lyckats hitta sätt att vila. Jag ska nu säga åt mig själv på skarpen, som Pippi gör. Jag är som Arnold: I'll be back!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela