strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Jag kom inte tillbaka.

Publicerad 2019-10-19 11:22:00 i Allmänt,

Jag träffat ganska många strokesurvivors genom åren  och jag hör dem ofta uttrycka sorg över att de inte är "som förr". "Jag saknar mitt gamla jag," säger många.  
 
Jag inser att jag faktiskt har kommit till en punkt där jag tycker och känner att  mitt liv och den jag är efter stroke är helt ok.
 
Jag lönearbetare inte. Jag har svårt att röra mig pga spastisk pares i hela vänster sida. Jag har ofta värk pga detta. Jag går annorlunda  Jag lever med bestående hjärntrötthet. Det sista är det som begränsar mitt liv mest. 
 
Mitt liv och den jag är förändrades efter stroken. Men vet ni? Det är helt ok.
 
Jag har sörjt. Jag har gråtit, skrikit (i skogen, där ingen hör ), jag har gått i terapi, ätit antidepressiv medicin (som inte hjälpte mig ett skit). Jag har nog gjort allt som man kan och Ja! Jag har kämpat. Kämpat för att ta mig tillbaka.
 
 
Men jag har kommit till en punkt där jag faktiskt kan känna tacksamhet över det som har hänt. Pga mina begränsningar fick jag möjlighet att leva ett annat liv. Ett liv i ett betydligt lägre tempo. Inte för att jag vill utan för att jag måste. Mitt liv har idag andra värden än innan jag blev sjuk. Jag har kommit vidare.
 
Jag tänker inte gå omkring och sörja något som jag ändå inte kan påverka. Jag fick ju stroke oavsett vad jag tycker om det,  och det är mina tankar om det som påverkar min livskvalitet idag. 
 
Jag släpper taget och tänker att "allt är som det ska".  "Jag är hel och perfekt precis som jag är."
Mycket tack vare Carolina Gårdheim och hennes coachingprogram, shine your light sisterhood, så kan jag idag säga detta och känna att det är helt sant.
 
Visst är jag ledsen över att jag blev sjuk men jag tänker inte låta det förstöra mitt liv. 
 
Jag vill bidra till ett samhälle där vi firar mänskligheten och våra olikheter. Där vi förverkligar vår sanna potential och inte fastnar i egots illusioner om vad som ger livet mening.  
 
Be the change 💪!
 
Towanda! Som de säger i stekta gröna tomater 😊
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela