strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Har du fått stroke?

Publicerad 2018-10-04 11:25:35 i Allmänt,

"Har du fått stroke? Du som är så ung!" Är en av de vanligaste kommentarerna jag brukar få. Jo, förlåt. 
 
En annan vanlig kommentar jag brukar få när jag träffar någon inom professionen är: "När man läser din journal och när man träffar dig idag, så är det otroligt svårt att tro att det är samma person." Jo, förlåt.
 
Jag passar inte in. Har jag en dålig dag så äter den känslan nästan upp mig fullkomligt. Jag har  en grav spastisk pares som jag kämpar med dagligen och  svår hjärntrötthet. Ingen optimal kombination. Men det syns oftast inte på utsidan. 
 
 Ca 20.0000 drabbas årligen av stroke, i Sverige,  och ca 20% är i arbetsför ålder. Vi är relativt många som lever med trasiga hjärnor. Det är inte alltid det syns på utsidan vilket hårt jobb det är. Men vi är survivors och det är det inte alla som kan skryta med. Vi år survivors och tillsammans är vi starka!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela