strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Att leva i lätthet

Publicerad 2018-05-30 10:53:54 i Allmänt,

 

Under åren efter min stroke har jag haft förmånen att gå ett antal utbildningar. Bl.a inom psykosyntes, mindfulness, dörröppnare på Bara Vara mm.

 Eftersom utbildningarna har varit väldigt fria och mycket av arbetet görs när man själv kan och vill så har det fungerat för mig. Kanske borde jag ha vilat mer men utbildningarna har givit mig så otroligt mycket.  I kombination med min stroke och mina kraftigt förändrade livsförutsättningar så har de förändrat mitt liv. Till det bättre.

Nyckelord är Tillit, tålamod, glädje, livskraft.

 

 

 Jag tror också mycket på ”energier”. Att vi liksom ställer in oss på en frekvens och det vi skickar ut får vi också tillbaka. De senaste dagarna har jag funderat mycket över vad det innebär att leva i ”lätthet”. Det känns vid första anblicken inte förenligt med att vara en strookesurvivor, som är ett väldigt tungt och hårt jobb, men det kanske går att välja? Tyngd eller lätthet.

 

 

Jag har en förebild i SMIL. En survivorsyster som alltid ser på livet från den ljusa sidan. Hon är galet trött. Hon lider av svår bestående hjärnmtrötthet men hon har alltid glimten i ögat och hon delar frikostigt med sig av sina med och motgångar. Hon lever i lätthet. För att hon väljer det.

Det vill jag också göra. Jag vill leva i harmoni, glädje, kärlek och gemenskap. Tidigare sa jag: Make it happen. Nu säger jag Let it happen!

Let lätthet happen <3! 

Till alla survivors därute. Tillsammans är vi starka! <3!

Bifogar några bilder från en av mina stora insperationskällor. Carolina Gårdheim.

 

 

 

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela