strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Att följa sin inre vägledning

Publicerad 2019-01-24 17:03:00 i Allmänt,

Som så ofta när jag börjar skriva i min blogg så har jag inte en susning om vad jag ska skriva. Jag vet bara att något ska skrivas. Något ska förmedlas.
 
Börjar jag skriva så brukar det klarna. Det kanske är det som det här inlägget ska handla om. Att gå dit hjärtat, lusten, själen leder en.
 
Jag lyssnar mer inåt numera. Följer min inre röst, eller min inre "vägledning".  Den leder nästan alltid rätt. Magi skapas. Vägar visar sig. Dörrar öppnas.
 
Men många av oss har glömt hur vi lyssnar. Innam min stroke så  levde jag det liv jag var säker på att jag skulle leva. Idag så tänker jag att det var mitt ego som styrde. 
 
I det "vakum" som uppstod efter min stroke för 15 år sedan. Då jag var oförmögen att fly från mina tankar, känslor och min förlamade kropp så fick jag insikter som i efterhand har visat sig vara helt korrekta. Jag bara visste saker.Som tex att jag skulle springa. Efteråt visar det sig att löpning är bland den bästa rehabträingen som finns efter en stroke. Att löpning genererar nya hjärnceller.
 
Det är bara ett exempel. Jag har massor fler exempel på den magi som skapas om vi vågar lyssna inåt och drömma. Vi behöver inte veta hur. Börja med vad så kommer "huret" till dig. Du kommer att finna en väg. Där känns det lätt och lustfyllt. Det är dit du ska gå.
 
Någon sa en gång till mig när jag precis träffat min man. " Är det rätt så känns det lätt". Själva historien kring hur jag träffade min Peter är faktiskt också magisk.
 
 
Det var lätt och så självklart. Även om jag inte förstod det med en gång. "Jag var inte kär"......
 
Det var så enkelt. Vi hittade hus, barnen gillade varandra osv osv. 
 
Nu har vi snart varit gifta i tio år och det finns stunder då vi båda har tyckt och känt att det har varit allt annat än lätt. Jag skulle ljuga om jag påstod något annat.  Kärleken hittar vägar om man tror på den. Jag tror på kärleken, livet och att vi får hjälp med vad vi behöver om vi hittar och följer  vår stig i livet.
 
 
Likaså är det magiskt  att jag nu faktiskt har skrivit en bok som kommer ut ganska snart och att kalendern är mer eller mindre fullbokad med föreläsningsuppdrag. Fast på mina villkor. Det är absolut nödvändigt med VAA (vård av Anneli) dagar i kalendern också. Det har min trasiga hjärna sett  till. 
 
Det är aldrig för sent att börja lyssna. Varje andetag är ett nytt nu. När du lyssnar och  väljer. Gör det från hjärtat. ❤!
 
 
"Gå dit hjärtat leder dig"
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela