strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Bakis på en måndag

Publicerad 2019-03-25 10:28:40 i Allmänt,

Mina blogginlägg kan kanske ses som aningen enahanda,
men det här med hjärntrötthet är ett så begränsande, helt osynligt handikapp, som påverkar livskvalitén i väldigt stor utsträckning. För mig och för många, många fler.

 

Det kluriga med hjärntrötthet att det inte syns på
utsidan är att det är lätt att ”glömma bort". Dessutom är det otroligt svårt att veta när gränsen är nådd.

 

Det handlar om att vila innan energin är slut och hur ska man veta? Jag tror att jag har lärt mig, men jag gör för mycket g ång på gång. Ibland så tror jag att jag är ”dum i huvudet”.

Sådant som för friska hjärnor  är avkopplande, som att ta en fika och prata strunt en stund är ofta allt annat än vilsamt för en hjärntrött hjärna.

 

Följaktligen brukar jag vara ”bakis" de flesta måndagar efter en helg tillsammans
med familjen. Idag är det en sådan dag.
Pastor Ågren sätt på sängkanten
när jag vaknade och trummade med fingrarna mot sängbordet.
”Jaha, det här är ju inte bra". skrockade han. Sedan berättade han typ 1000 saker
som jag borde oroa mig för. Men han kan flytta tillbaka
ned till kloakerna på Knossos. För jag har lärt mig att när han dyker upp  så är det för att påminna mig om att ta bättre hand om mig själv.


Så det tänker jag göra idag. Tag hand om mig.

Self Care i kvadrat. När jag inte kan göra något annat än att vila så kan  jag ju  lika gärna njuta av det.

Jag fick en ny chans och den här gången tänker jag inte missa det. Livet.

 

 

Till alla survivors därute. Tillsammans är vi starka!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela