strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Lyckan i ett klocktick.

Publicerad 2017-07-20 11:44:00 i Allmänt,

Plötsligt blev allt tyst. Jag hör fågelkvitter, jag hör fotsteg på grusvägen utanför, jag hör en klocka som tickar. Då påminns jag om hur klockan i mitt sjukhusrum tickade efter min stroke. Tick, tick, tick. Tickandet var till en var till en början olidligt.. Sedan kom insikten. Klar och tydlig. Självklar: Om jag verkligen levde tick för tick så mådde jag ganska ok. Tick för tick, sekund för sekund.
 
 
 
Om jag levde här och nu så stod jag ut med tillvaron precis som den var. Insikten kom till mig då, efter traumat för snart 14 år sedan. Jag tappat bort den ibland, men jag påminns om den tex när det blir så tyst att jag uppfattar en klocka som tickar eller steg på grusvägen utanför. Det enda vi har är nuet. Man kan bli medveten om en längtan efter att hålla fast vid vissa ögonblick eller en längtan efter att skynda bort från vissa. Det enda vi egentligen vet är att det kommer ett nytt nu och sedan ett till och sedan ytterligare ett. Varje nu är en ny chans att leva livet såsom vi själva väljer. Idag väljer jag att leva nu och acceptera livet såsom det är här och nu. Kärlek, medkänsla och glädje önskar jag åt mig själv och alla människor och allt levande.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela