strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Imorgon är det den 15 december

Publicerad 2018-12-14 16:27:00 i Allmänt,

15 december.

Det var den dagen 2003, som vi var väldigt nära att dö,  jag och Jacob. Men som Jacob tre år brukade säga:

“ Vi villde inte dö så då gjorde vi inte det.”

Nej, vi dog inte. Jag fick en massiv stroke och Jacob förelöstes  med akut kejsarsnitt och lades i kuvös. Han var pytte pytte liten men envis redan då. Idag är han en fullt frisk 15 åring som spelar hockey.

Vi har “Blomkvistarblod" i oss. De är envisa. Blomkvistarna.

William som var 3 år när jag insjuknade sa glatt när han såg mig i respiratorn. "Mamma har napp."

Jag hade napp. Då var jag trygg, tror jag att han tänkte. 

Vägen vidare har varit lång. Jag har kämpat mig upp ur rullstolen. Återfått förlorade förmågor. I början kunde jag inte ens alfabetet och jag hade blöja och "fiskmåsminne".Jag saknade hår på höger sida av huvudet osv. osv. 

Barnens pappa och jag hittade aldrig tillbaka till varandra igen. Den kompetenta, rediga karriärskvinnan han hade gift sig med var en annan efter stroken. Det slutade med skilsmässa. 

Idag lever jag ett väldigt annorlunda liv, men jag lever :), Kanske är jag mer levande idag, än innan min stroke. Jag värdesätter saker som jag tidigare tog för givet. Jag har mjukat och blivit mer ikännnande och faktiskt mer ödmjuk. 

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det kan bli jävligt bra ändå.”

Jag har “köpt" världens bästa man på internet och fick en ny familj på köpet.

Jag kallar mig professionell strokesurvivor. Numera  är det ett heltidsjobb för mig. Jag har tvingats acceptera att jag behöver sjukersättning även om jag kämpade emot länge…….

Imorgon, den 15 december  firar vi Jacobs 15 års dag och  min äldsta son,  Williams 18- års dag och livet (att vi fetdissade döden)  med en fest.

En fest för livet.

Tillsammans med dem vi håller kära!

Jag vill rikta ett varmt tack till alla som har stöttat mig under åren. Kanske framförallt mina föräldrar. Mina syskon, syskonbarn och vänner.

 

Till Peter och våra fyra fina killar

 

 

Störst av allt är kärleken!

 

 
Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela