strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Att leva med bestående hjärntrötthet

Publicerad 2018-08-26 09:58:37 i Allmänt,

Idag är det en sån dag. En dag då jag tänker att det hade varit bättre att få dö. En dag då jag känner att det behövs medveten vilja för att orka andas. Så är det ju naturligtvis inte eftersom andningen sköter sig av sig självt, men det är en tung dag.

Jag har gjort för mycket i veckan och inte sovit bra. Att inte sova bra kan totalt förstöra mitt liv. Det finns inga reserver att ta av. Inget ”extra aggregat” som det finns i friska hjärnor. Då försvinner livslusten, jag blir nedstämd, ledsen. Då funderar jag över om det är värt att leva? Vad är meningen när jag är så här trött? Hjärtat pumpar, tankarna snurrar, letar faror. Jag blir orolig, helt utan anledning, och Pastor Ågren kommer på besök.
 

Jag försöker att landa i nuet, sjunka ned i min fåtölj och bara vara. Andas. Men oron i kroppen finns kvar. Jag känner igen det. Det blir så här när jag är hjärntrött. Det är inget konstigt. Inget farligt, men det är fruktansvärt obehagligt. Intryck flashar runt i huvudet som på en skräckfilm.

Om kroppen fungerade skulle det kanske hjälpa med en promenad men kroppen är spastisk, spänd och svår att använda. Så jag sitter i min fåtölj med Pator Ågren i knät och tittar ut genom fönstret. På träden, på gräset, på min hängmatta. Skulle så gärna vilja ha energi till att njuta av allt detta, men idag finns den inte. Energimätaren står på mörkrött och då tar det ett par dagar att komma i fas igen.

 

Det är ingen ide att kämpa emot. Jag får acceptera/konstatera att det är en sån dag och ta extra väl hand om mig. Det gillar inte Pastor Ågren. När jag beslutar mig för att det är VAA Vård Av Anneli som gäller så brukar han lomma iväg.  

Då väser jag: Don’t mess with me. I’m a strokesurvivor och Pastorn svarar A la Arnold: ”I’ll be back”……

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela