strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Professionell livsnjutare

Publicerad 2021-07-03 14:52:00 i Allmänt,

Jag kallar mig för professionell strokesurvivor. Detta pga att det är ett heltidsjobb för mig att överleva efter min massiva hjärnblödning. Jag kämpar dagligen med konsekvenserna min stroke. Jag har ofta ont. Jag har dålig balans, svårt att röra mig, nedsatt känsel, spactisitet och  muskelsvaghet. Lägg till det nedsatt arbetsminne och nedsatt koncentration och svår bestående hjärntrötthet. Kort och gott. Det svider babianröv att leva med en trasig hjärna. Jag ville lönearbete igen men efter 10 år insåg jag att det inre är värt det. Idag har jag hel sjukersättning. Det är också något jag verkligen sörjer.
 
Men det finns ljus. Jag kan lägga all min energi på träning. Det är få förunnat. Jag bloggar och om jag får säga det själv så är jag en kul tjej. Ja ja! Jag är 50......
 
När jag höll på att fulökomligen  gå ner  mig i sorg över allt jag förlorat, och över att jag kommer att få leva resten av  mitt liv som funktionsnedsatt, så kom jag till en punkt där jag insåg att jag kan välja. Jag kan välja att tänka på allt som är svårt och sorgligt och bedrövligt,  eller sä kan jag leta efter ljuspunkterna. Det är inte lätt men jag väljer, varje dag! Det är hemskt att aldrig vakna utvilad men 
 
Idag njuter jag av livet. Jag njuter av att inte behöv gå upp tidigt och skynda mig iväg till jobbet. Jag njuter av att slippa stressen över att behöva pricka in rätt semesterveckor för att fånga solen. Visst saknar jag löneförhöjninhar och bonusar, och en klapp på axeln för a job welldone, men pengar har faktiskt kommit till mig på andra helt oväntade vis. Tack universum :)! Jag har detj jag behöver ich känner tillit till att det jag behöver.kommer till mig, vid rätt tillfälle. Jag har lärt mig att leva på mindre. Egot blir ändå aldrig mätt. 
 
Jag saknar att kunna dansa som förr. Det är en stor sorg, men jag har startat danssteget för strokesurvivors och jag dansar zumba 2 gånger i veckan. Jag zumbar hellre än bra men jag gör det för att det är kul och jag joggar. Inre fort men jag joggar.  Jag kan konstatera att jag även  kan titulera mig som professionell livsnjutare. För att jag väljer att vara det. Don't mess wirh me. I'm a strokesurvivor. Towanda!!!!!!!
 
P.S. m någon vill köpa ertt signerat exemplar av min bok, strokesurvivor vägen vudareegyer stroke så skicka ett mail till [email protected] så ordnar jag det. 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela