strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Strokesurvivor

Publicerad 2021-06-02 11:56:26 i Allmänt,

Strokesurvivor

 

Jag väljer aktivt att se mig som en survivor, istället för ett ”offer”. Det betyder inte att jag inte har dagar då jag tycker synd om mig själv eller önskar att det vore annorlunda. Jag kämpar varje dag med mina funktionsnedsättningar.  Jag ha en grav spastisk pares, med ofrivilligt spända muskler och svårighet att koordinera mina rörelser, jag har s.k. fiskmåsminne och behöver ha en ganska strikt struktur över mina dagar för att få livet att gå ihop. Jag väljer aktivt att tänka positivt. Leta efter det ljusa och det positiva eftersom jag är övertygad om att det du fokuserar på växer. Det du fokuserar på får du mer av i ditt liv.

Alltså letar jag aktivt efter det positiva och arbetar aktivt med att vända mina tankar. Om jag inte mår bra då vet jag att jag förmodligen inte tänker bra, positiva, ljusa tankar. Jag mår väldigt dåligt ibland. Ibland orkar jag inte tänka positivt. Då får det vara så en stund. Att liksom tvinga sig själv till något eller straffa sig själv leder ingenvart. Har jag kört av vägen så får jag leta efter nästa påfart upp på vägen igen.

 

Jag är ganska klar över vad jag vill med mitt liv. Jag har en tydlig riktning och det hjälper mig. Det var länge svårt att hitta mål och mening när jag förstod att jag inte skulle kunna lönearbeta igen, på ett bra tag i alla fall. Ingen vet hur jag mår om ett par år. Då kanske det är dags. Att släppa målet om att kunna återgå till mitt arbete, som varit en så stor och viktig del av mitt liv var tufft. Men jag vill leva inte bara överleva.

 Nu går mina dagar ut på att överleva och att hitta och fylla livet med så mycket glädje som möjligt. Är inte Det ett väääldigt bra mål, så säg? Knasigt att en ska behöva stroke för att inse det…..

 

Jag harvalt att dela mina erfarenheter i en bok. Strokesurvivor vägen vidare efter stroke.

 

Vill du ha en signerad bok eller ljudbok skicka ett mail till [email protected] så ordnar jag det. Boken finns annars att köpa/lyssna på nätet.

 

 

 

Towanda!

 

 

 

 

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela