strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

When nothing goes right.

Publicerad 2018-03-14 10:29:00 i Allmänt,

Jag är sjuk. Jag har någon slags märklig influensa som kväver det mesta av min energi och min livskraft. Det är dötrist. Det finns så mycket som jag vill göra, men jag orkar inte. Så länge jag håller mig i horisontalläge eller sitter still så funkar det hyggligt bra men om jag reser mig så börjar det snurra i huvudet och jag mår illa. Det trycker i bröstet och jag har svårt att andas.

 

 I morse när jag åt frukost, och tyckte förfärligt synd om mig själv, så mindes jag plötsligt ett citat som jag läste för något år sedan: "When nothing goes right, go left".
Plötsligt så insåg jag hur meningslöst det är att kämpa emot. Verkligheten är ju som den är. Oavsett vad jag tycker om den.

Men jag har ett val. Om det inte blir som jag har tänkt mig eller vill.” When Nothing goes right.” Så kan jag välja: En annan väg. “Go Left”. Jag kan acceptera att verkligheten är som den är.  Men leta efter det positiva i det och/eller välja en annan väg. Jag kan "go left".

Så även om jag önskar att jag aldrig hade fått en massiv stroke som givit mig en “ny hjärna” och helt nya livsförutsättningar så har livet givit mig en ny chans. Att leva och fånga varje ögonblick. Jag har tvingats lära mig att leta efter det ljusa i livet. Annars skulle jag inte orka leva. Visst sörjer jag min karriär och det liv jag hade tänkt mig och planerat för, men det är ändå bra härligt att vara fri och kunna göra vad jag vill med mitt liv och mina dagar.

 

Jag finner genuin glädje och djup mening i att dela med mig av min historia och min väg vidare efter stroke. Jag har hittat en ny väg/mening i livet.

 

Idag är jag ju främst sjuk i någon slags märklig influensa men alla symptom av min stroke: Spacitisitet, muskeltonus, svårigheter att koordinera mina rörelser, koncentrera mig att minnas saker, förvärras om jag får en infektion eller ett virus.

 

Så jag är inte bara hjärnskadad och/eller sjuk i någon slags märklig influensa. Jag är både och. Och då är det som jag brukar säga: “Synd om mig. På riktigt”. Den enda vägen jag kan se framför mig idag leder mot soffan, Netflix, och flera koppar te. Godis åt jag igår tills jag mådde illa så det väntar jag nog med. En liten stund iallafall…..

 

“When nothing goes right. Go left”.

 

“Fånga dagen”!

 

Till alla survivors därute <3! Tillsammans är vi starka!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela