strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

F-ing tillit!

Publicerad 2016-12-08 11:27:00 i Allmänt,

Om att sätta och förverkliga mål. Jag är övertygad om det som jag kallar ”tankens kraft”. Med det menar jag: • att om vi sätter ord på våra drömmar och visioner och verkligen tror att vi ska nå dem så kan vi få dem att hända.
 
Sätt ord på din dröm/vision. Om orden inte finns tillgängliga. skapa en bild eller en symbol över det tillstånd du vill befinna dig i. Känn att du redan är där. Se dig själv i den situation du vill vara i och du kommer att hamna där. Det är lite som magi fast ändå inte.
 
Börja med VAD och låt HUR komma till dig. Börja med att skapa din vision/målbild och riktig känn att du är där.
 
Gör det även om det ter sig fullkomligt omöjligt. Din första uppgift är att ta ett steg i riktning mot målet/visionen. Tag ett steg. Du behöver inte se hela vägen framför dig med en gång.
 
Börja med ett steg och känn tillit till att du kommer att veta vad och när du ska ta nästa steg. Det finns en enorm kraft i våra känslor och om du riktigt känner att du befinner dig där du vill vara så kommer du att ta dig dit. Vänta inte. Känn att du är där redan nu. Det är så affirmationer fungerar. Jag använde mig av denna tekniken efter min stroke när jag lärde mig att gå och t.o.m springa fast att alla sa att det var omöjligt.
 
Jag affirmerade att jag sprang. Jag såg det framför mig. Jag tog första steget i riktning mot mitt mål. När vi väl har tagit det första steget så vet vi ofta vad nästa steg ska vara. När vi väl är där så är det inte så svårt. Om vi tror att vi måste se hela vägen framför oss med en gång så förlorar vi ofta tron på att vi ska nå vårt mål. ”Hur ska det gå till tänker vi? Äsch det är ingen ide. Så skrotar vi tanken på målet/visionen.”
 
Din enda uppgift är att formulera målet/visionen och sedan ta första steget. Varje dag så påminner du dig om ditt mål. Känn att du redan är där. Skapa en vision, ett mål, som du påminner dig om dagligen. Efter ett tag så kommer du att upptäcka att du befinner dig där. Vad längtar du efter? Innerst inne? Hur ser ditt perfekta liv ut?
 
 
Jag lyckades bli ett medicinskt mirakel. Jag lyckades också hitta min ”perfekta” man. Länge letade jag efter mitt perfekta arbete men det gick inte i uppfyllelse. Jag förstod inte varför. Så en dag så satte jag mig ned för att göra en ny vision, en ny målbild och kom fram till att jag inte längre längtade efter karriär, prestige och pengar.
 
Min längtan var harmoni, balans och mening. Den utmattning som jag gång på gång drabbades av kanske var fingervisningar om att jag var på väg åt fel håll. Kanske t.o.m min stroke var en fingervisning om detta.
 
Jag ska leva ett annat liv. Ett liv grundat i harmoni, gemenskap, mening. Den kritstrecksrandiga kostym jag hade affirmerat mig i kändes plötsligt för tight. Idag står det balans, harmoni, kärlek, gemenskap och glädje på min visionstavla. Tillit och tålamod är nyckelord. Tillit. Fucking tilit som jag och mina ”tjejor” brukar säga ! Vad är ditt mirakel? Make it happen

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela