strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Rapport från stroketeamkongressen

Publicerad 2018-09-13 16:32:23 i Allmänt,

Jag har förmånen att få delta i stroketeam kongressen i år. Då samlas professionen för att prata om stroke. Dagen har varit fylld av intressanta föreläsningarna. Sos alarm, webstrokeutbildningen, mm, mm.
 
Imorse gjordes en trombektomi, live, inför publik.  Ifs på en plastslang men ändå :). Otroligt coolt vad de kan göra nu för tiden. Patienter kan lämna sjukhuset samma dag. Helt symptomfria, men det gäller att det upptäcks och att man får vård i tid.
 
Alla har inte den turen. 
 
Imorgon kommer det absolut viktigaste inslaget i programmet: Patienten. Jag och Finn Hedman ska representera patienten tillsammans med Daniela Bjarne, sakkunnig på från Stroke riksförbundet och Helene Peash Rasmussen, rehabläkare. Vi har en timme till förfogande för detta viktiga ämne. Utan patienter ingen profession och ingen stroketeamkongress. Det är för mig och mina strokebröder och systrar som de är där. Eller hur?  
 
Mitt budskap kommer att vara. Vi är relativt bra på att rädda liv, men vi är inte lika bra på att "ta hand om"/värna det liv som blir kvar. Stroke ökar bland yngre kvinnor. Mitt hjärta klappar hårdast för oss. Imorgon ska jag försöka vara vår röst.  Vi som är survivors. Vi vill leva inte bara överleva.
 
 
Don't mess with me. I'm a strokesurvivor 💪. Till alla survivors därute. Tillsammans är vi starka ❤💪!  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela