strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Jag övar på att leva.

Publicerad 2018-07-04 11:21:42 i Allmänt,

Mitt liv tog en oväntad vändning när jag fick stroke. 32 år, mitt i karriären, mamma åt Wille 2 år och gravid med mitt andra barn. Jag insjuknade i vårt hus som vi renoverade och som "tur", tror inte på tur, var min man hemma när jag föll ihop. Min son överlevde fast att han föddes i vecka 28. Han är tack och lov fullt frisk och en hockeytalang. Jag tror på tacksamhet. När han var liten så sa han: "Mamma, de sa att vi skulle dö, men vi ville inte det, så då gjorde vi inte det. Jag tror också på viljan. 
 
Det har varit enormt tuffa år och när jag läser gamla dagböcker eller tittar på bilder så känner jag en så avgrundsdjup sorg, men även tacksamhet, ödmjukhet och glädje. Så mycket gick förlorat iom min stroke. Jag har kämpat så enormt hårt för att ta mig tillbaka. Idag vet jag och har accepterat att jag aldrig kom tillbaka. Jag kom vidare.  Livet blev inte som jag hade tänkt mig, men det blev riktigt bra ändå. 
 
Nu tränar jag på att släppa sorg, skam och skuld och på att kunna njuta av livet. Det krävs ofta energi för att orka tänka positiva tankar och när jag är hjärntrött så har jag inte den energin. Idag och så länge det behövs så ska jag öva på att släppa sådant som jag inte längre behöver. Göra mig av med negativ energi, sorg,frustration, oro och ångest. Jag har levt under enormt stark press under så många år. Jag brjöver återhämtning. Vila. Lugn och ro
 Förra sommaren deltog jag i en försäkringsmedicinsk utredning på Danderyd som Fk hade beställt.  Det tog energi, och det var otroligt jobbigt att förstå och inse mina begränsningar. Utredningen ledde dock till att jag blev beviljad sjukersättning och därmed möjligheten att läka i lugn och ro. Så det gör jag nu. Jag läker. Släpper sådant som jag inte behöver bära runt på. Jag täbker och säger: Släpp. Släpp. Slä9p. Jag övar på att fånga dagen. Sommaren. Glädjen. Kraften. Kärleken. Tar hand om min kropp och själ. Jag fick en ny chans. Den här gången tänker jag inte missa den/det. Livet!
 
Till alla survivors därute❤! Tillsammans är vi starka!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-07-04 20:39:26

Så inspirerande att läsa det du skriver. Fick själv stroke i lillhjärnan för 3 mån sedan. 36 år med 2 barn o mitt i livet med full fart. Fastnade för det du skrev om att livet ej kommer tillbaka utan det går vidare. Det är mitt nya ledord i min tuffa kamp. Många kramar/Erik

Svar: Tack Erik! Det kan ta tid men till sist hittar de flesta en ny väg. Jag hejar på dig! Stor kram Anneli
Anneli Torsfeldt Heikenborn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela