strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Du blir vad du äter

Publicerad 2017-09-04 17:24:00 i Allmänt,

"Du blir vad du äter" brukar det hävdas och det kan väl de flesta av oss skriva under på. Frågan är om vi är medvetna om att detsamma gäller för mental föda? Du blir vad du tänker, ungefär........ Om du tänker glada tankar så känner du glada känslor och då gör du "glada" saker. Men det fungerar också åt andra hållet. Om du gör glada saker så är det större sannolikhet att du känner dig glad och du är det större sannolikhet att du tänker glada tankar. Det du matar dig med mentalt kommer alltså att påverka hur du känner dig och vad du gör. Typ.
 
 
I vårt hem står det GLÄDJE ,med stora bokstäver på väggen i köket. Det påminner oss om varför vi är en familj. Det är på intet vis så att vi alltid går runt i vårt hus och jämt är glada och allmänt klämkäcka, men jag är övertygad om att dessa signaler påverkar oss. På kylskåpet går att läsa: "Gör som havet - våga". Vidare kan man på en tavla på köksvägen läsa: Änglar finns - Du är aldrig ensam." eller "Ge dig tid att bara vara", "Du är vacker som en ängel". På gästtoan sitter en liten tavla med texten: "Du är aldrig ensam. Alltid älskad och skapad för stora ting". Intressant att just den sitter på toan.Texten ger iallafall mig en viss prestationsångest :).......
 
Ovanför trappan i hallen står det: "Kärlek är början - mitten -slutet. Du är kärlek". I vardagsrummet står det på en hjärtformad tavla: "Yesterday is history, tomorrow's a mystery. Today is a gift. That's why we call it the present" .
 
På vardagsrumsväggen sitter fyra tavlor på dem står det: önska -tacksamhet- tillit - ta emot. De fyra stegen i the secret. Mentala föda är minst lika viktigt som fysisk föda. Så bli uppmärksam på vad du föder dig själv med. Bli uppmärksam på vilka tankar och känslor du väljer att förstärka Du blir vad du äter. Vad vill du vara? .
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela