strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

What doesn't kill you.......

Publicerad 2018-03-30 11:14:00 i Allmänt,

....makes you stronger", sjunger Kelly Klarksson.
 
I veckan har jag hjälpt min yngste son att förbereda ett tal, som han skulle hålla i skolan. Temat var: Hur du når dina mål i livet. Hur du blir framgångsrik. De avslutande raderna i hans tal var textraden ur Kelly Klarkssons låt. "What doesn't kill you makes you stronger."
 
 
En annan del  av talet löd: Varje minut, varje sekund lever du för ditt mål. Allt du gör för dig närmare ditt mål. Om andra säger att det är omöjligt så går du in och visar att de har fel. Du kan allt du vill. 
 
Mycket av detta har han hört mig predika genom åren. Mycket har han lärt sig av  min resa som gjort att de idag kallar mig "medicinskt mirakel". Jag har kämpat. Jag har jobbat otroligt målmedvetet. Jag har tagit mig längre än de någonsin trodde var möjligt. Jag är en fighter. 
 
 
 
Men jag är också förfärligt trött. Hjärntröttheten rår jag inte på. Som jag tidigare har beskrivit så går hjärntröttheten i vågor. Idag är en sådan dag när jag knappt tog mig ur sängen. Natten har varit fruktansvärd. Full av mardrömmar. Hjärnan hinner inte sortera och processa intrycken under dagen och då blir sömnen lidande. Mina drömmar liknar skräckfilmsklipp.
 
Jag var utmattad när jag vaknade imorse. Benen känns som cement. Jag orkar knappt stå på dem. Ändå har jag inte gjort speciellt mycket under veckan.Tycker jag iallafall........ Min hjärna verkar ha en annan uppfattning. Kanske är det så att det är alla år som jag har levt över min hjärnas fömåga som nu tar ut sin rätt? Som någon  slags upplupen stressränta som jag nu betalar?
 
 
 
 
 
 
 
Det är detta som gör livet med hjärntrötthet så otroligt svårt att leva. Jag vet aldrig när hjärntröttheten slår till. Eftersom det kräver koncentration att stå, gå och tom sitta upp. Så gör hjärntröttheten att jag inte har något annat val än att ligga ner. 
Jag tycker att jag lär mig. Lär mig att leva med denna förrädiska åkomma, men en dag som idag så känns det hopplöst. Tröstlöst. Hur kul är det att ligga sig igenom livet. Ja det beror ju på hur man tänker kring begreppet "ligga" förstås ;). ;).
 
Jag får nog helt enkelt acceptera att idag blir det inte mycket mer gjort än att sitta på en stol i solen och njuta av den annalkande våren. Och ärligt talat så kunde det ha varit väldigt mycket värre. 
 
Det kanske är sant som Kelly Klarksson sjunger: "What doesn't kill you makes you stronger."
 
 
Till alla survivors därute!
Tillsammans är vi starka! ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela