strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Livet som strokesurvivor

Publicerad 2017-10-20 10:54:00 i Allmänt,

Strokeriksförbundet har en sluten grupp på Facebook, SMIL. Syftet med gruppen är stöd och gemenskap efter stroke. I gruppen delas erfarenheter, pepp, frågor ställs och besvaras. Gruppen har stor betydelse. Speciellt för de som bor långt ifrån en Strokeförening, eller för de som av olika anledningar har svårt att lämna hemmet och därför inte kan träffa andra ned liknande erfarenheter i verkliga livet. Gruppen betyder massor för de som är med i den och för ett par veckor sedan blev vi 3000 medlemmar i gruppen. I förra veckan så diskuterades frågan: " När blir man frisk från en stroke"? Jag känner mig lite som en veteran inom ämnet, efter 14 som strokesurvivor. Jag har genom åren mött många survivors och därmed har jag samlat på mig erfarenheter. Både egna och andras. Jag har även en hel del kontanter inom professionen. Kort sagt: Jag kan en hel del om stroke och dess Konsekvenser. En sak vet jag. Man kommer inte tillbaka. Liet blir aldrig som "förr", men det behöver inte bli sämre för det. Man kommer vidare. Hittar en ny väg. Ibland så förundras jag över vår längtan efter att bli som "förr". Som om vi skulle frysas vid en speciell tidpunkt i vårt liv och sluta att utvecklas. Efter en stroke får man en ny hjärna och därmed helt nya förutsättningar. Det går att träna upp förmågor och att hitta kompensatorisk strategier för det som ej längre fungerar men man blir aldrig fom förr. Jag är inte sämre idag än innan min stroke, snarare tvärtom. Jag är mer ödmjuk, starkare, klokare, mer medkännande och kärleksfull. Jag är också mycket tröttare. Har svårare att gå och stå och min memtala energi är brtydligt lägre lägre idag. Men jag lever och det tänker jag fortsätta med tills jag dör. Min mision är att sprida information och öka förståelsen för hur det kan vara att leva livet efter stroke. Don't mess with me. I'm a strokesurvivor. Till alla survivors där ute. Tillsammans är vi starka! ❤💪

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-10-23 12:28:37

För mig handlar det inte om att jag längtar tillbaka till att allt ska vara som förr men jag sörjer ändå att jag är annorlunda nu. Saknar att orka allt jag vill, känner mig begränsad, och det har jag inte valt, saknar mina kollegor och är rädd för att ta på mig för mycket... Men visst kommer man vidare!

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-10-23 12:46:11

Så klart. En del av mig kommer nog alltid att sörja. Att acceptera det är en del i att hitta en ny väg, tänker jag. ❤

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-10-23 12:46:12

Så klart. En del av mig kommer nog alltid att sörja. Att acceptera det är en del i att hitta en ny väg, tänker jag. ❤

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela