strokesurvivor.blogg.se

Hej! Jag heter Anneli och jag är född 1971. 2003 drabbades jag av en massiv stroke. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter efter att ha drabbats av en stroke mitt i livet. Jag delar med mig av de verktyg som jag använde mig av för att åstadkomma det som enligt läkarkåren är ett mirakel. Jag delar med mig av träningstips, både mentala och fysiska. Jag kommer också att skriva om de svårigheter som man ofta möter när man lever med en trasig hjärna. Jag kommer framförallt att ta upp s.k dolda funktionshinder. Min förhoppning är att inspirera människor och öka förståelsen för oss som har drabbats av stroke mitt i livet. Om jag genom att dela med mig av min historia kan hjälpa någon annan så blir min stroke plötsligt meningsfull. Scrolla ned till mitt första inlägg för att ta del av min historia/bakgrund. Hjälp mig att sprida information om denna folksjukdom som drabbar någon var 20 minut. Stroke är en av de främsta orsakerna till funktionsnedsättning och död i Sverige idag och 20% av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vill du stödja mig och min mission så gå gärna med i STROKE riksförbundet. Där arbetar jag aktivt för visionen: " Ett värdigt liv efter stroke". Tillsammans är vi starka!

Nu är hjärnan trött igen..

Publicerad 2017-11-15 10:57:00 i Allmänt,

Just nu är jag tämligen less på min hjärna som gör att jag har ont i heeeela kroppen. Ci terapi är inte att tänka på i nuläget. Synd för jag var på g.
 
Men jag har tvingats att inse att om jag utmanar hjärnan på kamp så vinner den. På ett sätt eller ett annat.  Så det blir till att ge hjärnan återhämtning. Lugna promenader,  yoga och mindfulness och att inte göra något alls mer än att gnola " tilledipom", lite då och då :).
 
Det suger att leva med denna hjärntrötthet. Det finns så mycket jag skulle vilja göra. Leva tex. Orka glädja mig åt saker, orka tänka positivt, skratta. När livskraften är slut som den är när hjärntröttheten slår till så orkar jag inte skratta. Jag älskar att skratta.
 
Att sitta stilla på en stol eller ligga i en säng eller soffa blir ganska tråkigt  efter ett tag. Det är märkligt avkopplande att sätta ord på vad jag upplever. Jag vill inte gnälla. Inte beklaga mig. Det är surt och förbaskat  trist emellanåt, men så är det väl för de allra flesta gissar jag. 
 
 
Livet är inte bara glädje och ljus. Inte för någon.
 
Lilla My tittar ner på mig från kylskåpet.  Hon sitter som en magnet på kylskåpet och påminner mig om min inre styrka och kraft. Bakom henne sitter en handskriven affirmation. " I'm whole, strong, powerfull, loving, harmonious and happy." Det funkar med affirmationer. Det vet jag så jag fortsätter att affirmera och gnola tidelipom. Till alla survivors därute.♥ Tillsammans är vi starka 💪
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela